Quim Curbet

Quim Curbet (Girona, 1959). Editor, escriptor i fotògraf. Fill d’una nissaga d’impressors gironins, visqué els temps fundacionals de les revistes Presència, Recull, Som i Ressò, entre altres.

L’any 1995 fundà Curbet Edicions i és col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, actualment té una columna d’opinió bisetmanal al Diari de Girona, sota l’epígraf de «Barretades».

Ha publicat dues recopilacions dels seus articles a «Girona explicada als meus fills» i «No em miris el cul», el llibre de narracions «Vaig ser jo!» i «Girona contada a un transeúnte».

Fou editor també de la revista «Fulls de l’escriptori» i del magazine cultural «Contagi», ha compilat diverses miscel·lànies i libres col·lectius. Actualment també edita, a través de l’associació Poetaris Associats, la revista de poesia «Poetari».

L’any 2006 va ser guardonat amb el Premi de periodisme Manuel Bonmatí i el 2011 guanyà el premi Rosa Leveroni de creació poètica amb el poemari «Amb ulls de vidre», publicat posteriorment per Proa a la col·lecció Ossa Menor. L’any 2012 li fou atorgat el premi d’actuació cívica de la Fundació Lluís Carulla.

Llibres

El viatge del gironauta

 

Quim Curbet

468 ad