Plantes Remeieres del Ripollès

iTunes Amazon

De La Tira.

A Plantes Remeieres del Ripollès es descriuen les plantes remeieres més comunes del Pirineu, especialment de la comarca del Ripollès. El llibre és una recopilació dels articles sobre aquestes plantes que s’han publicat a diferents números de la revista La Tira, dirigida per Roser Salomó.

Els articles sobre cada planta s’ordenen alfabèticament i descriuen les propietats de cada una, per a què serveixen, com s’han d’emprar així com algunes curiositats. També inclou una fotografia de la planta per poder-la identificar amb facilitat.

Entre altres coses, aprendrem que el romaní floreix gairebé tot l’any i que se sol recollir a la primavera o estiu, que l’espígol, com a infusió, tradicionalment s’ha fet servir com a tractament per a les infeccions del pit, tos i refredats, o que un test d’alfàbrega a la finestra de l’habitació allunya els insectes.

L’autora, Roser Salomó, ens invita a redescobrir els remeis casolans tradicionals que les herbes ens aporten en un intent de recuperar tant el saber tradicional popular com ajudar-nos a viure una mica millor i restablir la salut perduda als estressants quefers quotidians de la nostra societat actual.

Portada-PlantesRemeieresdelRipolles-ByNEUROSI

468 ad