Jordi Salat Orteu

Autor dels llibres Vernaclística i A les fosques

Nascut l’any 1949 a l’Espluga Calba (Lleida) va estudiar al col·legi del frares franciscans, Nostra Senyora de Montserrat, de Les Borges Blanques. Es traslladà a Barcelona on estudià Psicologia i Filosofia i Lletres.

Ha escrit el llibre “Les quatre columnes catalanes” (Llibres de l’Índex. 2004). Va participar en el llibre “A mossèn Dalmau. D’un home, d’un temps, d’un país” (Edicions La Magrana, 1997) amb un escrit reivindicant la restitució de Sant Galderic com a Patró els Pagesos Catalans. Ha estat guardonat amb el Premi Carles Muñoz Espinalt en els Jocs Florals del Castell de Montesquiu de l’any 2004 amb l’escrit titulat “Francesc Pujols, un model de caràcter”.

És autor del llibre “Vernaclística. L’origen i la seva evolució” i del llibre “A les fosques”, escrit  conjuntament amb Antoni Font. Col·labora en diverses revistes escrivint articles sobre temes d’opinió, història, filosofia, psicologia i art. Autor de diversos documentals com és el cas de  “Montserrat i L’Escala de l’Enteniment de Ramon Llull” i  “El “Globàlium”, sistema filosòfic i model global de la Realitat” de Lluís M. Xirinacs”.

www.jordisalat.cat

retrato-jordi saslat-setembre 2013

Llibres

Vernaclística

A les fosques

468 ad