Jacint Soler Mas

Jacint Soler Mas (Martorell, 1941). Ha treballat durant gairebé quaranta anys de la seva vida en el ram tèxtil en una fàbrica del mateix poble, fet del qual ha procurat treure’n tots els avantatges i n’ha recollit també els inconvenients.

De molt jove, participà activament en la revista Solc, d’abast local però amb aspiracions prou àmplies, a l’empara de la Parròquia de Santa Maria de Martorell, per exigències dels temps. Des de fa nou anys -codirigeix les “24 hores de lectura en català” (www.24horesdelecturaencatalà.com), que consisteixen a fer el que el seu enunciat proclama i per les quals han passat escriptors com Josep Maria Espinàs, Joan Margarit, Jaume Cabré i altres. També condueix un club de lectura a la Biblioteca local Francesc Pujols.

La jubilació el portà a retrobar-se amb aquella afició de joventut que havia representat l’escriptura i trobà en la poesia. De tot plegat n’han sortit dos petits poemaris: Segon Primera, inèdit, i Marató, que ha merescut el Premi Local de Poesia Vila de Martorell 2012.

JacintSoler-PDF_Snapseed

Llibres

Marató

Portada-Marató-ByNEUROSI

468 ad