Escolta… Sant Joan Et Parla (Edició 2013)

iTunes  Amazon

Un recull de relats de diversos autors de Sant Joan de les Abadesses.

Aquests relats són la base de l’espectacle que duu el mateix nom, “Escolta… Sant Joan Et Parla”, interpretat per diferents actors del SAT-Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses i que es va estrenar el passat Sant Jordi.

Els autors són Albert Bosch, Àlex Bosch, Jordi Caballeria, Jordi Casanova, Ramon Cotrina, Joan Ferrer, Maria Rosa Freixenet, Xevi López, Maria Massós, Guifré Miquel, Marcel Miquel, Eusebi Puigdemunt, Gerard Sala i Jordi Remolins. D’altra banda, els actors que van interpretar els relats són Josep Aulines, Maria Cullel, Laura Dalmau, Joan Garcia, Marçal Garcia, Emma Guillament, Miquel Alvarado, Josep Illa, Alba Lapedra, Blanca López, Ona Ramos, Gisela Solà i Xevi Soler.

******

Etimològicament parlant, crisi és oportunitat. Avui, ens toca viure moments difícils i, gairebé, el sobreviure dignament és inabastable. La crisi, en tots els aspectes materials, afecta, indefectiblement, a l’àmbit cultural i ètic –en el sentit ampli de la paraula- del nostre dia a dia.

I, amb aquest panorama tan difícil, semblaria impossible moure les entranyes, els cors i convèncer a un grup de conciutadans a invertir hores i treball a actes que, en un principi, no ens donaran res a canvi. Potser, només maldecaps i entrebancs.

Però, quan vam plantejar la idea des del Teatre Centre, teníem clar que, a la gent que trucaríem a la seva porta i a la seva ànima santjoanina, el “no” no el tenien al seu diccionari. I així ha estat i així hem pogut fer realitat un projecte cultural que ha de tenir la seva continuïtat en els propers anys.

Serveixi aquesta presentació per descriure breument com ha sorgit i com s’ha forjat aquesta idea plantejada i concebuda pels membres de la direcció del Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses.

14 persones vinculades al món cultural i que, prèviament, tenien experiències literàries, varen dir sí a escriure un petit text sobre Sant Joan de les Abadesses. El tema era lliure i tothom podia moure’s amb total llibertat.

14 persones vinculades al món teatral i que, prèviament, tenien experiències dalt de l’escenari, varen dir sí a escenificar el text que, per sorteig els tocaria prèviament. La posada en escena seria totalment lliure i no tindrien cap tipus de direcció ni ajuda: des de, simplement, llegir el text fins a escenificar-lo amb ajuda d’algun altre company o l’attrezzo – elements multimèdia que volgués.

I el dia 28 d’abril ens trobaríem tots al Teatre Centre per poder gaudir de la seva obra. Un muntatge que ningú hauria vist, ningú hauria dirigit, ningú hauria canalitzat la seva marxa. Només, des la direcció del teatre, prèvia lectura dels textos, s’hauria concretat l’ordre d’aparició en escena.

I així fou. El 28 d’abril vam poder gaudir d’un espectacle únic, original, d’estrena absoluta per a tothom.

Però volíem que el que van gaudir els espectadors aquell dia, ho poguéssim retenir al llarg dels anys.

I, per això, amb la inestimable col·laboració de l’editorial Neurosi, s’ha concebut aquest recull dels textos que es van representar el passat 28 d’abril de 2013.

Llegiu-los, rellegiu-los, rememoreu l’espectacle o gaudiu-los per primera vegada. Però sempre pensant que són textos que estan al servei de la nostra cultura i de la memòria de Sant Joan de les Abadesses.

Josep Garriga

Director del SAT-Teatre Centre

Portada-SantJordi2013-ByNEUROSI

Vols llegir l’Edició de 2014? Fes clic aquí.

 

468 ad